Toegankelijkheid

Het domein is het hele jaar door toegankelijk voor wandelaars en fietsers. Gezien de functie als gastverblijf en de bescherming van natuur en erfgoed, is die toegankelijkheid echter gediversifieerd. Het park binnen de ringgracht is uitsluitend toegankelijk voor de overnachtende gasten. Ook de privacy van de kampeerders of gebruikers van de trekkershutten wordt gewaarborgd.

Het beschermde natuurgebied, met zijn zeldzame planten, insecten en vogels, is te bezoeken op afspraak en onder begeleiding van een gids.

Een kennismaking van buitenaf en op eigen houtje is altijd mogelijk via het Grachtwandelpad rondom het domein, weergegeven in het rood op volgend plan. Je kan vertrekken of eindigen aan ons fietscafé Roosendael.

1. Landhuis en Grachthuis 2. Poortgebouw 3. Fietscafé De Schuur 4. Het Hoeveke 5. De Hooizolder 6. Het Kampeerterrein en trekkershutten 7. De Kasteelruïne
8. Het Koetshuis 9. Het Pesthuis 10. Verhard speelterrein 11. Natuurgebied, enkel onder begeleiding toegankelijk 12/13. Landschapspark met IJskelder 14. De Serre 15. weiden 16. Speelweide 17. Onverhard speelveld 18. Logistieke ruimte 19. Parking voor gasten  20. Speelbos

De beschermde gebouwen zijn eveneens te bezichtigen op afspraak. Dit kan zowel individueel als in groep. Bovendien organiseert Roosendael elke eerste zondag van de maand om 14u rondleidingen met natuur- en monumentengidsen. Een vaste traditie is ook de deelname aan Open Monumentendag en aan OMDjunior.

Het verblijfscentrum is het hele jaar door open.

Kamperen met de tent of in trekkershutten is zonder reservatie mogelijk van 1 april tot 31 oktober. Buiten die periode is deze accommodatie enkel na reservatie beschikbaar voor groepen (Kampeerwagens worden niet toegelaten).

Het fietscafé 'Roosendael' bevindt zich net buiten de gereserveerde verblijfszones. In dit kind- en diervriendelijk cafeetje met 'groen en ruim terras' vind je een hapje en een drankje tegen een democratisch prijs.