We behalen voor de vijfde maal op rij het eco-label De Groene Sleutel!

Voor de vijfde maal op rij behalen we het eco-label De Groene Sleutel. Slechts een aantal ondernemingen in Vlaanderen doen het ons na!

Het voorbije jaar maakten we werk van waterbesparende maatregelen. Zo werden alle kranen op het domein uitgerust met perlators die maximaal 4 liter per minuut doorlaten en dit zonder verlies aan comfort. Ook worden de lampen systematisch vervangen door energiezuinige LED’s.

Jaarlijkse onafhankelijke controle

Deelnemende ondernemingen krijgen de ‘Groene Sleutel’ bovendien niet zomaar. De laureaten moeten immers elk jaar opnieuw voor een onafhankelijke jury met vertegenwoordigers van de overheid, milieuorganisaties en toeristische sector aantonen dat ze zich inspannen voor het milieu. Een éénmalige inspanning volstaat dus niet. We moeten voldoen aan een hele reeks criteria voor energie, water en mobiliteit. We hebben een ambitieus milieubeleidsplan, milieubewuste medewerkers, springen zuinig om met water en energie, doen aan afvalpreventie en we sorteren ons afval en sporen onze gasten aan tot milieubewust gedrag. We hebben oog voor groenonderhoud, voldoende open ruimte en duurzame mobiliteit. Elk jaar moeten we opnieuw aantonen dat we ons inspannen voor het milieu. Een onafhankelijke jury met vertegenwoordigers van de overheid, milieuorganisaties en de toeristische sector kent het label toe.       

Internationaal ecolabel
De Groene Sleutel maakt deel uit van het 'Green Key'-programma, het internationale ecolabel van de Foundation for Environmental Education (FEE). 2200 ondernemingen in 45 landen ontvingen al een ‘Green Key’. In Vlaandere behaalden de voorbije vijf jaar slechts 104 ondernemingen deze award.